Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének pályázata

 

  • Kedvezményezett neve: Határőr Mezőgazdasági Zrt.
  • Pályázati felhívás neve, kódszáma: Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása  VP2-4.1.7-21
  • A projekt címe: A Határőr Zrt. Terménytároló, szárító és tisztító fejlesztésének pályázata
  • A projekt azonosító száma: 3300555755
  • A szerződött támogatás összege: 136 725 774 Ft
  • A támogatás mértéke: 50%

Projekt tartalma:

A beruházás két helyszínen történt. A Babócsa 0129 hrsz. alatti szárítóüzemhez tartozó előtároló szín felújítása során megtörtént az épület tetőszerkezetének cseréje a tartószerkezeti elemekkel együtt, illetve a vázszerkezet korróziómentesítése és a padlószerkezet sérült részeinek visszabontása, és új fogadószín került kialakítása. A helyszínen található 4 db silótorony felső és alsó rédlerpálya cseréje is megtörtént.  A tisztító és szemestermény-szállító technológia felújítása során beszerzésre került 2db SRL60 típusú láncos szállító, 1db TLR mobil szellőztető ventilátor, 1db PSC15 típusú síkrostás tisztító berendezés és egy elektromos vezérlőszekrény.

A  Bolhó 014/21 hrsz. alatt található magtár felújítás is a projekt része volt. Az aljzat teljes egészében visszabontásra került. Helyén szigetelt, felületkezelt betonaljat került kialakításra. Megvalósult a vázszerkezet korrózióvédelme és a tetőszerkezet héjalatának trapézlemezes kialakítása.

Projekt célja:

A felújított tárolók tényleges tárolási kapacitásnövekedést jelentenek, valamint a tárolt áru minőségének megőrzése hosszabb tárolási idő után is biztosítható.  A silótornyokba beépített hő érzékelő szenzorok segítségével pontos képet kapunk a tárolt anyag hőmérsékletéről, így az esetleges minőségi romlás és értékvesztés kiküszöbölhető. A tároló silók rédlereinek cseréjével javul az üzem zajkibocsátási mutatója, a rosta és porciklon cseréje a határértéken belül lévő por emissziót tovább csökkenti. A tároló színek aljzatának felületképzése ipari padlóképző szerrel történt, ennek eredményeképpen a magtárak takarítása és a termények kitárolása utáni fertőtlenítés egyszerűbb és gyorsabb.

 A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.07.11.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból valósul meg, az Európai Unió és Magyarország Kormánya társfinanszírozásából.

(https://ec.europa.eu/agriculture/) 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk